Tóth-Szőllősi Ági

gerincterápiás jógaoktató, NMPT instruktor, Komplex Mozgásterápiás fejlesztő

Tóth-Szőllősi Ágnes gerincterapeuta

A legtöbb edző, jóga-, vagy sportoktató általában azzal kezdi a bemutatkozást, hogy a múltjában mennyire fontos szerepet töltött be a mozgás, és hogy gyermekkora óta élete szerves része a sport, ezért lett ő is edző, és X vagy Y mekkora hatást tett rá, hogyan inspirálta oktatói útjára. Mindez igaz rám is, de az oktatót kereső embereket szerintem ez a legkevésbé érdekli.

Hogy én ki vagyok, és mivel foglalkozom?

Az én területem a gerinc egészsége, tornája, jógája. Ha nem lett volna semmilyen mozgásszervi problémám, a jóga, gerinctorna oktatása talán megmaradt volna hobbinak.
A gerincsérvem kialakulása, ami folyamatos ülőideg gyulladással, piriformis szindrómával megspékelve keserítette meg az életem, és a gyógyulásom folyamata meggyőzött arról, hogy ezt kell átadnom az embereknek. A problémák okát megértetni, a javulást látni, az elégedettséget hallani; ez az én utam.

Miután átéltem a kínok kínját, megtapasztaltam a lassú, de hosszú távú gyógyulást.
Miért volt lassú?
Mert ha azonnali hatást vártam volna, még mindig injekciókra járnék, különféle kezeléseket vennék igénybe, fájdalomcsillapítókon élnék és attól rettegnék, hogy mikor jön elő újra ez az átkozott nyavalya. Arról nem is beszélve, hogy a szabad mozgásban mennyire gátolt.

Én azonban nem a könnyebb utat választottam. Rengeteg energiát szántam arra, hogy az oly kevés szabadidőmet saját testem egészségének javítására fordítsam.

Ebbe beletartozik a számos továbbképzés, tanulás, ami segített az ok-okozati összefüggéseket meglátni, és a terápiát a fájó szegmensen kívüli régiókba is kiterjeszteni. És beletartozik az a mérhetetlen mennyiségű mozgás- és gyakorlatanyag, amellyel bátran és nyugodt szívvel, szakemberként oktatok.

Most már tapasztalatból tudom, és hirdetem, hogy aki véget akar vetni a kálváriájának, annak nem szabad a 10-15 perces kezelésekkel időt húzni. Sem hatékonynak, sem tartósnak nem mondható egyik sem – sajnos. (Persze, egy próbát megér.)

Csak a rendszerszintű, egész gerincre ható, egyéni mozgásprogram hoz tartós eredményt.
Ezáltal kerülhet minden a helyére, akár az izmokról, akár az idegekről beszélünk.

Ha meg akarsz gyógyulni, és valóban hosszú távon szeretnél tünetmentes lenni, nincs kifogás. Este 11-kor is lehet tornázni, és reggel 5-kor is, ha kell.
Márpedig kell. És sokáig. Nemcsak hetente egyszer-kétszer, vagy 10 alkalommal, hanem sokkal tovább, többször, rendszeresen, amíg azt nem érzed, hogy teljesen jól vagy.

Ha kíváncsi vagy a lehetőségeidre, egy konzultáción tudsz velem beszélni. Ha úgy látom, hogy tudok segíteni, akkor nagyon jó szívvel ajánlom a programomat.
A fokozatosság elvét figyelembe véve, egyénre szabottan tudok segítséget nyújtani.
Mutatom az utat, bár én csak kis segítség vagyok. A legnagyobb, az mindenki saját maga.

Leginkább akarni kell a jobb, egészséges, fájdalommentes életet.

Konzultációs időpontra jelentkezni a gerinclabor.hu/idopontfoglalas oldalon tudsz.